Vakantiee Azoren

Het perfecte plaatje tijdens een vakantie Azoren

Azoren – Reistips en informatie

De Azoren archipel ligt in het midden van de Atlantische Oceaan, op vijf uur vliegen van Nederland, en bestaat uit negen heel verschillende eilanden. Een vakantie Azoren is de perfecte bestemming om prachtige foto’s te maken. Ervaar een geweldige flora met hortensia’s zover het oog reikt, bekijk walvissen van dichtbij, bezoek de laatste theeplantage van Europa op São Miguel of de hoogste berg van Portugal, de Pico-vulkaan.

Azoren – Wanneer is de beste tijd om te reizen?

Wat het klimaat op de Azoren betreft, is de beste tijd om te reizen tussen juni en september, wanneer de temperatuur stijgt tot 25°C en er gedurende de dag weinig verfrissende regen valt. Maar na de wintermaanden en in de overgangsperiode van april/mei en worden de Azoren ook steeds mooier. Gedurende deze tijd hebben de eilanden van de Azoren een heel bijzondere charme, omdat er nauwelijks toeristen op de weg zijn en op sommige dagen nog steeds felle zonneschijn op de eilanden valt. Zelfs de temperaturen liggen tijdens deze reistijd binnen een aangenaam bereik van 15 tot 19 °C.

Beste reistijd Azoren is van juni t/m september

Iedereen die wandeltochten wil maken of van plan is een berg of een goed uitkijkpunt te beklimmen, moet van de gelegenheid gebruik maken wanneer de hemel zijn zonnepoorten opent en de wolken die de hoogten bewaken voor een korte tijd verdwijnen.

Vakantie Azoren
Watervallen op de Azoren

Lees ook: Madeira een fotogenieke vakantiebestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *